Super králík

Výborný recept pro lidi, co rádi zkoušejí nové věci. Vhodný jako minutka.

Postup přípravy receptu

Vykostíme králíka a maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Do misky s víkem dáme olej, provensálské koření, podle chuti chilli, rozdrcené na malé kousky a česnek, který jsme prolisovali. Vše zamícháme, vložíme nudličky králíka, promícháme marinádu s masem, zavřeme misku a necháme aspoň 1/2 – 1 den odležet v lednici.

Na rozpálenou pánev dáme maso a doměkka jej smažíme. Pokud se na dně pánve udělá hnědá krusta, tak po vyndání měkkého masa z pánve, podlijeme trochou vody a krustu rozmícháme. Vznikne nám výborný sos, kterým maso přelijeme.

Takto připravený recept z králíka podáváme teplý, výbornou přílohou jsou smažené hranolky a zeleninová obloha.

 

  • Suroviny

1 králík, mletý černý pepř, sůl

  • Marináda

5 stroužků  česneku, chilli koření, 1-2 dl oleje , jedna lžička  provensálského koření